kierunki kształcenia
- kelner,
- technik usług kelnerskich,
- kucharz,
- pracownik pomocniczy gastronomi,
- technik żywienia i usług gastronomicznych.
Kwalifikacje rynkowe:
Małopolski Zespół Jednostek Edukacyjnych w Nowym Sączu (MZJE) jest Realizatorem projektu pn. „Utworzenie i wsparcie funkcjonowania branżowego centrum umiejętności (BCU) w dziedzinie technika masażu w MZJE Nowym Sączu.
Branżowe Centrum Umiejętności w Zespole Szkół im. Komisji Edukacji Narodowej w Kalwarii Zebrzydowskiej, w ramach Konkursu "Utworzenie i wsparcie funkcjonowania 120 branżowych centrów umiejętności (BCU), realizujących koncepcję centrów doskonałości zawodowej (CoVEs)”.
ZJEWM w Krakowie jest Realizatorem projektu pn. „Utworzenie i wsparcie funkcjonowania branżowego centrum umiejętności (BCU) w dziedzinie opieki medycznej w Zespole Jednostek Edukacyjnych Województwa
Zespół Szkół im. Walerego Goetla w Suchej Beskidzkiej od dnia 1 stycznia 2024 r. jest w trakcie realizacji projektu pn. “Utworzenie i wsparcie funkcjonowania Branżowych Centrów Umiejętności dla dziedziny spedycji w Suchej Beskidzkiej” realizowanego w ramach konkursu “Utworzenie i wsparcie funkcjonowania 120 branżowych centrów umiejętności (BCU), realizujących koncepcję centrów doskonałości zawodowej (CoVEs)” – II nabór.