Uczeń ze Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego z Myślenic jest tysięcznym uczestnikiem szkolenia pn. „Savoir vivre w gastronomii”, w ramach projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce II”.
Organizatorzy szkolenia postanowili uczcić to wydarzenie okazjonalnym tortem, który symbolizował to wydarzenie na słodko. Dodatkową niespodzianką dla całej 17-osobowej grupy uczestników były prezenty ufundowane przez Województwo Małopolskie, a wręczone przez Jerzego Niedenthala, Dyrektora Małopolskiej Szkoły Gościnności oraz Jacka Roga, z-cy ds. Małopolskiego Centrum Kształcenia Zawodowego i Józefa Madeja, koordynatora projektu.
Centrum Kompetencji w obszarze turystyczno-gastronomicznym przy Zespole Szkół Małopolskiej Szkole Gościnności realizuje od 2016 r. projekt pn. „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce II”, którego celem jest organizacja dodatkowych form wsparcia edukacji zawodowej: kursów, szkoleń, staży zawodowych, dofinansowanych min. ze środków UE, a z której korzysta młodzież z ZS MSG oraz młodzież z Specjalnego Ośrodka Szkolno-Wychowawczego z Myślenic.
Tort ufundowała i wykonała firma Catering Staff, prowadzona przez Stanisławowa Filipka.